Oude WordPress Website?

Wat is WordPress?

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Ontzettend veel websites maken gebruik van dit systeem. Enkele eigenschappen:

  • Dit CMS systeem draait op een database.
  • Je kunt zelf je artikelen, afbeeldingen en video’s plaatsen, wijzigen en verwijderen.

Beveiliging

Neem eens een kijkje op Security.nl. Het zal je verbazen hoeveel beveiligings- en problemen issues er zijn. Het is dus ontzettend belangrijk dat CMS websites zo snel mogelijk worden ge-update en dat de aanwezige software wordt gecontroleerd op dubieuze software.

Database

Ook de database verdient de nodige aandacht. Zonder het te weten kunnen er veel verborgen codes in de database aanwezig zijn waardoor je CMS Website behoorlijk vertraagd of erger nog, onveilig wordt.

Door de jaren heen verzamelt er zich van alles (dubieuze codering) in je database. En misschien is het wel zelfs zo dat je website via die dubieuze codering wordt gebruikt door anderen, met alle gevolgen van dien.

Voorbeeldje

Kijk maar eens op: Website Verplaatst (bij Rene Louman – Dagboek van een FotoGek). René heeft ervoor gekozen zijn zeer gewaardeerde en grote CMS Website geheel op te laten schonen door mij. Daarbij hebben we ervoor gekozen om zijn 347 Mb grote database op te schonen en in twee delen te splitsen. Een archief deel en een geheel nieuw vers deel. Op dit nieuwe deel komen zijn dagelijkse nieuwe blogs met hele mooie foto’s.

Mijn advies

  • Onderhoud wekelijks je CMS Website en zet grondige Security software op je website. Bestaande databases dienen op tijd te worden onderzocht op dubieuze software en/of codering.
  • Laat je CMS Website desnoods nakijken door iemand die verstand heeft van .css, .php en databases. Nadat je database opgeschoond is, is je website een stuk sneller.
  • Zet je CMS Website op je eigen Nederlandse domein, liefst in eigen beheer. Dus niet op een subdomein (zoals bij WordPress.com). En ook niet via een “forward”. Als je je website op je eigen domein hebt kun je beter je website (laten) onderhouden en kun je je eigen instellingen (server breed) hanteren. Daarnaast is je Copyright veel beter beschermd en ben je beter vindbaar via Google Search.

Indien je specifiek advies wilt over je CMS (WordPress) Website, kun je met mij contact opnemen. Ik kijk graag vrijblijvend met je mee en kan de status van je website (op afstand) maar ook intern checken.

Deel dit: