Logo iGer.nl Services

Remote Hulp

Via Remote Hulp zoals AnyDesk kan iGer je helpen om problemen op je computer te lossen. iGer zal dan (alleen met jouw toestemming) een beveiligde verbinding opzetten naar je computer. Je kunt dan meekijken op je eigen scherm hoe iGer je problemen oplost. Per keer geef je iGer toestemming door zelf op [OK] te klikken. iGer kan dus nooit zomaar in je Computer komen.

In het kort

Voordat iGer je kan helpen dien je de AnyDesk software op je Computer te zetten.
Deze kun je gratis downloaden van internet en is snel en gemakkelijk geïnstalleerd.

Indien je de AnyDesk software hebt opgestart zie je:

iGer.nl - 001/001/anydesk-01.jpg - AnyDesk - Opstart scherm

AnyDesk - Opstart scherm

Geef het bovenstaande Nummer (wat staat op de plek van XXX XXX XXX) door aan iGer.

Tip

De eerste keer dat je gebruik maakt van Remote Hulp is vaak wat omslachtig. Niet iedereen kan goed overweg met computers. Daarom kan het handig zijn even de iGer Helpdesk te bellen. Zo kan de Helpdesk je meteen instructies geven. Als eenmaal de benodigde Software is geïnstalleerd en je dit een keer hebt gedaan, is het gemakkelijk. Ook voor Digibeten.

De Sessie beginnen

Als jij en de Helpdesk beiden online zijn en je de bovenstaande gegevens hebt doorgegeven zal de Helpdesk verbinding maken met je computer. Als deze verbinding wordt gemaakt zie je dit meteen op je Computer scherm.

Bij AnyDesk:

  • Je krijgt je op je computer een melding/vraag of je toestemming geeft voor de Remote Hulp.
    • Je dient toestemming te geven.
  • Na de toestemming:
    • Je kunt zien dat de Helpdesk met de muis bewegingen op je computerscherm maakt.
  • Nu kan de Helpdesk samen met jou je computer probleem oplossen.

De Sessie sluiten

Indien je om welke reden dan ook de verbinding wilt verbreken, kun je dit gewoon doen door het desbetreffende AnyDesk programma te sluiten. De verbinding zal dan meteen worden verbroken en de Helpdesk kan daarna niet meer in je Computer meekijken. Met andere woorden: Je hoeft niet bang te zijn dat de Helpdesk zonder jouw toestemming op je Computer meekijkt.