Logo iGer.nl Services

RSS Feed

De term RSS staat voor Really Simple Syndication, het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete sites, blogs of van bekende nieuwssites.

RSS is bedacht zodat je zelf niet al je favoriete websites hoeft te bezoeken. In plaats van zelf te gaan zoeken naar nieuwe artikelen die je nog niet hebt gelezen, kun je een zogenaamde RSS-reader inschakelen voor dit werk. Zo ben je geen tijd kwijt met het zoeken naar het laatste nieuws en heb je al het nieuws centraal staan in de RSS-reader.

De RSS-reader houdt bij welke artikelen je al gelezen hebt van je favoriete website(s) of webblog(s). In de reader kun je dan gelijk zien welke berichten nieuw zijn geplaatst op de websites die je volgt. In de RSS-reader is vaak een preview te lezen van het artikel, bestaande uit een titel en de eerste regels van het artikel, soms gevolgd door een foto.

Abonneren

Voordat het nieuwsbericht in de RSS-reader staat moet je wel eerst jezelf abonneren op een RSS-feed van je favoriete website zodat deze in je reader komt. Deze feed wordt vaak aangegeven met een oranje icoontje (zie boven). Niet elke website heeft RSS-voorzieningen.

RSS Feed Reader

Een RSS-reader is een online of offline reader waarin de links en previews van artikelen worden getoond waarop je bent geabonneerd. Een RSS-reader wordt ook wel een aggregator of nieuwslezer genoemd. Hieronder enkele links naar de (gratis) software van RSS Feed Readers.

Meer Info