Logo iGer.nl Services

Website - Contact Mogelijkheden

Alles wat je op internet zet, blijft voor altijd binnen internet bewaard en kun je later weer opzoeken.
Dus ook als je alles alweer hebt verwijderd.

Zie voorbeeld: Bedrijven kopiëren uw foto's van Facebook en Twitter etc..

Het misbruik van je gegevens en afbeeldingen geldt voor de meeste locaties binnen het internet maar ook zeker voor je eigen website. Derhalve geef ik je het advies zeer zorgvuldig te bedenken wat je wel of niet wilt plaatsen zodat je er later geen spijt van krijgt. Onderstaand staat veel uitleg, maar dat komt omdat het een ingewikkelde materie is. Als je het goed wilt snappen en een goede keuze wilt maken, neem dan rustig de tijd om het goed door te lezen. Het kan je heel veel tijd besparen zodat je later niet tientallen onnodige e-mails per dag hoeft te lezen.

Bots en Robots

Bots ofwel Robots zijn automatisch programma’s die enkele keren per dag je website afstruinen op zoek naar afbeeldingen, persoonlijke gegevens, e-mailadressen en website formulieren. Je gevonden e-mailadres gebruiken ze om je automatische spam te sturen of om je e-mailadres door te verkopen. Eenmaal doorverkocht ontvang je spam en dit wordt steeds meer. Je kunt dan als oplossing alleen nog een nieuw e-mailadres nemen. Er zijn mensen die elke dag 40 spam berichten krijgen en zich daardoor heen moeten worstelen en per ongeluk daardoor ook andere belangrijke e-mails dan niet meer lezen of ongelezen verwijderen !!! Ze hebben in het verleden een verkeerde keuze gemaakt en kunnen niet meer terug met hun huidige e-mailadres(sen).

Welke contact mogelijkheden zijn er?

Alle verschillende contact mogelijkheden op een website geven ook verschillende voor- en nadelen. Het is een ingewikkelde materie omdat er elke week nieuw internet ontwikkelingen zijn. Je contact pagina moet dus snel aangepast worden, omdat je anders belangrijke contacten en e-mails kunt mislopen. Hieronder de meest gangbare mogelijkheden:

[1] E-mailadres onbeschermd plaatsen

Je kunt een tekst plaatsen zoals info@mijndomein.nl via de “mailto” codering. Als je op deze tekst klikt (doe het maar) dan opent zich het e-mail programma van je Computer of SmartPhone. Het nadeel hiervan is dat Robots dit e-mailadres dus meteen kunnen lezen.

Voordelen

 • Je kunt deze “mailto” code gemakkelijk op je website plaatsen.

Nadelen

 • De Robots zien meteen je e-mailadres en gaan je meteen spam sturen. Meestal is dit binnen een maand nadat je dit e-mailadres hebt geplaatst.
 • Je e-mailadres wordt met zekerheid doorverkocht aan derden waardoor je nog meer spam gaat ontvangen.
 • Deze methode gebruiken (met alle respect) is het domste wat je kunt doen.

[2] Het Formulier

Een formulier waar je je e-mailadres moet invullen en tekst moet typen. Het formulier wordt via de Server van de website verstuurd, dus niet via je Computer en dus via je kabel Hoster (zoals Ziggo). Veel websites gebruiken deze vorm en calculeren de nadelen in. Versturen van formulieren via de Server is risicovol omdat het vanaf de server wordt verstuurd en niet vanaf de thuis Computer of SmartPhone. De ervaring leert dat (na 1 jaar nadat een website online is), 25% van de verstuurde formulieren niet meer aankomen bij de website eigenaar. En niemand die het weet. Vooral vanwege laksheid en het erop vertrouwen dat het allemaal goed gaat op de plekken waar het goed zou moeten gaan.

Voordelen

 • Je e-mailadres is niet zichtbaar.
 • Je kunt zelf bepalen welke invulvensters je kiest.
 • Het oogt professioneel en onaantastbaar (wat dus een illusie is).

Nadelen

 • De verzender kan het verkeerde e-mailadres invullen, waardoor je nooit contact krijgt met elkaar. Zo vult iemand dan jan_hendriks@yahoo.com in, in plaats van jan-hendriks@yahoo.com - Of bijvoorbeeld: jan,hendriks@yahoo.com in plaats van jan.hendrks@yahoo.com - Zie jij het verschil? Kijk maar eens goed.
 • Je dient dit formulier regelmatig te testen of je het ontvangt in je Inbox.
 • Het versturen is risicovol.
  • De Server (of je eigen Wifi) verbinding kan het versturen van het formulier onderbreken, waarna de website eigenaar niet weet dat het formulier is verzonden en de verzender niet weet dat het formulier niet is verzonden en aangekomen. Een verbinding kan door allerlei mogelijke redenen even kost uitvallen.
  • De software van de formulieren moet regelmatig worden herschreven vanwege de wekelijks nieuwe internet normen.
  • Sommige serieus verstuurde formulieren komen in de spam map, die niet altijd nagekeken wordt.
  • De Server kan soms een interne e-mail of formulier in de wacht houden. Daarvoor zijn er veel redenen. Het kan gebeuren (door omstandigheden) dat een formulier pas na 36 uur vrij komt binnen de server en dus daarna pas in je inbox op je dashboard van je CMS Website staat. Dit heeft o.a. te maken met de afhankelijkheid van de formulieren van de plugins, software updates en server status.
 • Er zijn bots die automatisch je formulier invullen met Spam. Ze komen soms ook door de anti-spam maatregelen. Soms plaatsen ze (als je niet handmatig goedkeurt) ook sex en viagra pillen advertenties op je website. Zo kan het gebeuren dat je in no-time (ongemerkt) 3200 Spam en Sex advertenties op je website (als reacties) hebt staan. Als website eigenaar zie je dat niet als een bericht al een jaar oud is. Kijk jij elke dag al je berichten na op je CMS Website?
 • Als je als website eigenaar binnen 24 uur wilt reageren, dien je meerdere keren per dag je website dashboard te bezoeken om te kijken of je reacties hebt. En vaak ben je te laat. Vaak klopt het e-mailadres van de verzender niet. Het is door de spam niet altijd duidelijk of het een serieus bericht is of niet. Je kunt daardoor veel automatische (uit India) contact verzoeken ontvangen.
 • Je kunt bij formulieren vaak niet of slecht bijlagen versturen. Op de bijlagen zitten vaak beperkingen en/of bijlagen komen daardoor niet aan.

[3] E-mail Plaatje met het e-mailadres

Berichten worden altijd verstuurd via de Computer of Telefoon, dus veiliger. Hieronder zie je een voorbeeld van een e-mailplaatje.

x

Voordelen

 • Je e-mailadres is absoluut niet zichtbaar voor Robots.

Nadelen

 • De lezer dient zelf het e-mail programma te openen op je Computer of Telefoon. Dit kost extra tijd en is dus niet "snel".
 • De lezer dient zelf het e-mailadres en Onderwerp te typen in zijn e-mail programma. Dit kan fouten bevatten waardoor je de e-mail niet ontvangt. Zo vult iemand dan jan_hendriks@yahoo.com in, in plaats van jan-hendriks@yahoo.com - Of bijvoorbeeld: jan,hendriks@yahoo.com in plaats van jan.hendrks@yahoo.com - Zie jij het verschil? Kijk maar eens goed.
 • Bezoekers zullen minder snel contact opnemen.

[4] E-mail Knop of Tekst beschermd plaatsen

Als je erop klikt open zich een e-mail programma op je Computer of Telefoon. Het e-mailadres wordt via Javascript verborgen op je website gezet waardoor je 95% Spam kunt voorkomen. Berichten worden altijd heel snel verstuurd via computer of Telefoon, dus veiliger.

Voordelen

 • Je e-mailadres is in principe niet zichtbaar voor Robots.
 • Lezers kunnen direct op je e-mailadres klikken en er opent meteen een e-mailprogramma.
 • Direct klikken op iets en meteen kunnen e-mailen.
 • Je hoeft niet het e-mailadres te typen en het Onderwerp te typen. Het e-mailadres van de bezoeker wordt meteen goed ingevuld.
 • Je kunt bijlagen versturen zonder beperkingen.

Nadelen

 • Je kunt beter geen vast e-mailadres gebruiken. Soms kan een bot (5% van de gevallen) toch je e-mailadres lezen. Je kunt daarom beter een tijdelijk e-mailadres nemen van je eigen domein. Doorgaans kun je dit tijdelijke e-mailadres gewoon 2 jaar of langer gebruiken. Dit nieuwe e-mailadres wordt binnen je domein aangemaakt door iGer. Het oude e-mailadres wordt dan weer verwijdert.
 • De lezer dient binnen zijn browser JavaScript aan te hebben staan (2% heeft dit uitstaan). Bij deze 2% wordt er automatisch een [3] E-mail plaatje of andersoortige contactmogelijkheid getoond.

Resumerend

Als je een snelle manier van reageren op je website wilt invoeren en je wilt zeker weten dat het verzonden bericht aankomt, kun je het beste dus de [4] E-mail Knop of Tekst – methode gebruiken.

Als je het liefst nooit je e-mailadres op je website wilt wijzigen, en je accepteert dat lezers je niet zo snel zullen contacteren, kun je het beste dus de [3] E-mail plaatje – methode gebruiken.