Stats: 385.968
De Aardse Wereld
Geplaatst: 04-05-1998
Aangepast: 21-02-2019

Het was nog vroeg in de ochtend wanneer ik hoorde bij de bakker dat een klant zijn gal uitspuwde over haar echtgenoot, en ronduit sprak over zijn "slechte gewoontes". Het viel ook onmiddellijk op dat de dame in kwestie op elk vlak moeilijk deed. Dat brood leek haar te klein, en het andere was te bruin van kleur. Mijn moeder zegt altijd: "mensen zijn niet meer tevreden vandaag de dag". Een uitspraak met wellicht enige diepgang.

Je kan er uren over doorzeuren en dagen over piekeren, maar de eigenlijke reden waarom mensen vandaag de dag niet meer gelukkig zijn, ligt ongetwijfeld veel verder uit elkaar dan algemeen wordt verwacht. Nochtans lopen er ook uitzonderingen rond. Er bestaan nog mensen die in sprookjes geloven als het om liefde gaat! Bovendien mag je gerust de vraag stellen of sprookjes niet echt bestaan?!

Is het niet zo dat wat jijzelf in jouw hart creëert, zich nadien ook manifesteert? Ben ik onredelijk te stellen dat wanneer je uw hart werkelijk opent, hieruit de meeste en mooiste dingen uit kunnen voortkomen? Kan een lieflijk gevoelen niet ontspruiten tot een hemelse vrijheid? Natuurlijk, maar onze opvoeding en onze maatschappij heeft allerlei taboes, wetten en reglementen gemaakt, die de "mensheid" moeten beschermen tegen zichzelf! Tja, en dan schrikken dokters en psychiaters ervan dat er mensen zijn die zich emotioneel niet meer kunnen uiten, of moeten zij mensen letterlijk begeleiden die hun buurmeisje hebben aan-gepoot.

Nochtans bestaat de tegenstelling ook, al vertel ik dit uit eigen ervaring. Er zullen zonder meer nog heel veel andere mensen zijn die in dit verhaal zich kunnen plaatsen. Als twee mensen elkaar ontmoeten, lijkt het wel een viswedstrijd waarin iedere partij op hun manier zijn hengeltje uitsmijt op zoek naar vergelijkbare punten. Karakteristieke eigenschappen die ze vergelijken kunnen met zichzelf, want elk herkenbaar trekje komt vertrouwd over en dat is nodig om je mannetje te staan. Anderzijds kan het gebeuren dat het trillingsniveau waarin twee zielen verkeren zo dicht bij elkaar staan, dat niet woorden, maar ogen vertellen wat ze verlangen, wat ze voelen en ervaren.

Verliefd zijn krijgt dan een nieuwe visie en ontspruit tot een ander geestelijk domein, waarin liefde een zoete smaak krijgt naar een tijdloze dimensie. Het is bijna ongrijpbaar wanneer twee mensen geestelijk zo dicht elkaar naderen, dat je effectief voelt hoe twee zielen verenigen naar één geheel. Een situatie waarin je niet alleen ervaart, maar werkelijk een nieuw wereld ziet van eindeloze rijkdom, een plaats waarin enkel nog warmte en onvoorwaardelijke liefde huist. Een tempel waarin elk aards probleem tot een peulschil verschrompeld wordt, in vergelijking met wat je in onze aardse wereld in werkelijkheid wel bent. Deze herkenning van zielenvereniging geeft je dat nieuwe grootse beeld tot wat onze geest in staat is.

Je ziet, merkt en ervaart dat problemen eigenlijk typerend aards zijn, en in wezen zelfs belachelijk zijn om erover na te denken. Dat domein tot wederzijdse aanvaarding geeft de mens de mogelijkheid om zich geestelijk zover te openen dat je lichaam aanvoelt als manna uit de hemel. Lichamen veranderen van een "object" naar iets zeer unieks, iets kwetsbaars, zo waardevol, dat tederheid en aanrakingen een heel andere betekenis krijgen en alleen in die fase hun fysische perfecte uitwerking krijgen. Een vereniging van beider zielen is bijna vergelijkbaar met een poging om de Noordzee over te zwemmen.

De energie, de warmte, en de diepe emoties maken van twee mensen één geheel met één gedachte, het is een collectief samenzijn van twee zielen, een kracht en mateloos enorm liefdevol gevoel dat elke hoek van het universum raakt. Elke aardse moeilijkheid, elke vroegere pijn of hedendaags probleem lijken wel apenootjes en lekker om te snoepen. Dit soort van levenservaringen geven het bewijs dat dagelijkse aardse pijnen simpelweg uit te wissen zijn door zichzelf te geven aan haar of hem die je diep in jou hart draagt.

En het geestelijk geluk wat je diep in jezelf ervaart, krijgt via ons aards lichaam pas echt zijn diep en onvoorstelbaar lieflijk en gelukzalig gevoel van volmaaktheid. Het lijkt wel een sprookje, maar in werkelijkheid is dit het meest eenvoudige, het dichtst uniek rakende levenservaring die een mens met alle plezier kan ervaren. Als je maar de partner zoekt die het dichtst jou trillingsniveau benadert, want dan lijkt de hemel wel op aarde, in de vorm van wondermooie manna.

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑