Stats: 385.977
De levendraad der liefde
Geplaatst: 29.12.1998
Aangepast: 21-02-2019

Mensen hebben me altijd geboeid. Ik herinner me als jongen van acht jaar. Ik keek op naar de grote mensen en probeerde me in te beelden of die volwassenen wel beseften welke nuchtere gedachtewereld jonge kinderen zoals ik wel hadden.Want echt au serieus werden we niet genomen. En omgekeerd was het al net zo. Later wanneer je ouder bent en in het huwelijk treedt, voel je je meer geaccepteerd in de wereld van de volwassenen. Eigenlijk zijn die ideeën het normale gevolg van je persoonlijk gevoel en/of gedachtewereld, al dan niet gevormd door de maatschappij en je opvoeding. De meeste mensen denken dat na je huwelijk het leven is ervaren en dat vanaf dat ogenblik alleen geluk, liefde en succes je weg zal trotseren. Niets is minder waar!

Het leven hier op aarde is een opeenvolging van ervaringen die uitsluitend tot doel zijn je ware "ik" te leren kennen en ontwikkelen. Het is onjuist te denken dat fouten begaan gestraft moet worden en je ego besmet. Het is juist door de fouten te ervaren dat je de kans krijgt om deze te corrigeren. Je leert in feite jezelf te herkennen en vanuit een verkeerde daad een betere toekomst te ontwikkelen. Eigenlijk is wat er in je leven gebeurt neutraal. Het is noch positief, noch negatief JIJ beslist tenslotte zelf of het goed of slecht is. Jij geeft het een naam, en schrijft het een een eigen betekenis toe.

Laat situaties zoals ze zijn, en zoek waarom juist dat in je leven is gekomen, want niets is toeval en heeft een reden en doel waarom het jou treft. Beschouw dus een "fout" als een geschenk omdat dit jou de kans geeft hieruit iets te leren. Ik geef je eigenlijk maar een persoonlijk voorstelling van sommige details in het leven, en de manier waarop ik ze zie. In het leven moet je eigenlijk flexibel zijn en daarmee bedoel ik dat het leven in een grote groep van mensen afhankelijk is van vele omstandigheden. Je kan het een beetje vergelijken met een jong boompje in de wind.

De stam is teer en eng maar heeft ondanks de wind een ontzaglijke kracht en uithoudingsvermogen. Dit heeft de boom enkel te danken doordat hij met de wind meebeweegt en niet er tegen...Om de zaken juist te zien moet je rekening houden met zowel de uiterlijke als de innerlijke betrokkenheid. Je trekt zo de wereld eigenlijk veel meer uit elkaar zodat bepaalde overwegingen, besluiten of oordelen minder snel gevormd zullen worden. De boom moet dus goed zijn ingeworteld en toch flexibel van stam. Leven vanuit een open hart waarbij oordelen of veroordelen niet meer thuishoren, brengt nieuwe perspectieven naar voor.

Leven vanuit je hart betekent ook oog hebben voor menselijke aspecten. Het is liefde binnenlaten in jezelf en de hand reiken naar anderen. Het leven binnen onze familie heeft al heel wat bloed, zweet en tranen gekost van mijn ouders en andere familieleden. Ik heb na vele jaren geleerd om elke situatie zo breed mogelijk open te trekken en mijn gevoel te verplaatsen naar elke partij. Enkel door niet te oordelen maar gevoelsmatig iedere barricade te benaderen, hebben alle partijen via mijn leven in hun omgeving rust, en liefde gevonden en zijn ruzies deels vermeden.

Door mijn ervaringen met mijn vriendin Aafje, mijn patiënten en andere mensen is mijn blik op de gebeurlijke situaties sterk uitgebreid. Hierdoor begrijp ik soms volkomen waarom mensen ziek zijn, pijn hebben, of depressief worden. De ziel is het zuiverste van de mens en heeft enkel het lichaam om zijn ongenoegen te uiten. Door met mensen te spreken, te vertellen en hun mijn visie van hun "fouten" te wijzen, leren zij hun oordelen en denkpatronen te veranderen zodat liefde weer in hun leven kan verschijnen. Het is verbluffend te moeten vaststellen welke kracht de mens in zich heeft wanneer liefde weer een plaatsje krijgt in hun hart.

Haat, jaloezie en angsten zijn de ware tegenhangers van de liefde en van het leven. Als men mensen in het leven uitsluit om welke banale reden of ruzie ook, sluit je een deel van je eigen vrijheid af en straf je meer jezelf dan de ander. Het doet er niet toe wie of wat er verkeerd is gelopen.

Er is geen enkele reden tot schuldgevoel, maar bezie deze ervaring als een positieve evolutie binnenin jezelf. Laat de onvoorwaardelijke liefde ten opzichte van iedereen door je lichaam stromen. De toekomst is niet slecht voor jou als je uw gedachten positief en liefdevol getint worden en blijven. Uw gedachten zijn enorme krachten en feitelijk creëer je werkelijk je eigen toekomst. Als je eens diep in je hart kijkt, zul je zien, voelen en ervaren waar de boom is geknapt. Wees er niet boos om maar blij dat je hierdoor innerlijk bent gegegroeid. Het glas water is steeds half vol en nooit half leeg ...

Er wacht jou nog een mooie toekomst ...

Laat 1999 een jaar worden zonder haat of wrok, maar liefdevol en rijk voor jou en je ganse gezin. 
09-11-2018, 21:11 - Ger
Reactie 1

Paul, je hebt elke keer weer een bijzondere kijk op allerhande problemen. Erg fijn om je teksten te lezen. Ik kan er erg van genieten. Af en toe alsof ik mijn eigen woorden hoor.


↑ Naar Top ↑