Stats: 385.986
Goddelijke Signalen
Geplaatst: 06-04-1998
Aangepast: 21-02-2019

Ik herinner me die dag nog goed ... Het was in de ochtend dat een klant mij het verschrikkelijke nieuws vertelde. Een moeder die samen met haar dochter naar school toe reed, kwam in aanraking met een autobus. De gevolgen waren onmenselijk hard. Het kleine kindje van zeven is vermorzeld onder de grote banden van de bus. Stelt u zich voor dat je dit voor je ziet gebeuren. Dat beeld vergaat je nooit meer.

Op dat moment voelde ik de leegte, het verdriet, de onmacht en de leegte van de moeder. Toen werden de eerste woorden uit mijn hart op papier gezet. Dit incident zou het begin worden van vele tientallen bladeren vol gekriebeld met liefdevolle woorden en filosofische bedenkingen.

Ik schreef de moeder een zeer lange brief met vele vragen en antwoorden. Het werd een brief vol liefde, steun, moed en toekomst. Wanneer ik later deze brief terug las, was ik verwonderd van mijn taal. Had ik dit geschreven ...? Komen die woorden uit mijn pen ...?

Maanden gingen voorbij tot op een bepaald ogenblik mijn vrouw me beval even mee te gaan om nieuwe broeken te passen. Het buikje vroeg hier blijkbaar om. Ze stopte bij een winkel en ik wist dat deze dame hier haar eigen zaak runde. Mijn vrouw wist niks af van mijn schrijven. De dame in kwestie had ik nooit eerder gezien of gesproken en dat was wederzijds. Bijna één jaar na de feiten stapte ik de winkel binnen en zag drie dames staan.

Mijn ogen keken naar de middelste dame en ik was meteen zeker: dat is de moeder naar wie ik heb geschreven... Net zoals alle vrouwen rommelde mijn vrouw in de kast van de Jeans. Ondertussen liep de vrouw achter haar kassa, keek me aan en vroeg:

Ben jij niet de meneer die me vorig jaar schreef naar aanleiding van het overlijden van mijn dochtertje?

Ik antwoordde positief. Ik keek haar aan en zag een traan wegpinken.

Uw brief... zei ze stotterend, heb ik tientallen keren gelezen. Je hebt me waarachtig enorm gesteund en ik ben je daarvoor zeer dankbaar ...

Mijn hart klopte in mijn keel. Ik wilde nog zoveel zeggen maar kon het niet. De taal, de eerlijkheid, de dankbaarheid die ze uitstraalde raakte mijn ziel. Ongelofelijk dat twee mensen elkaar kennen zonder dat ik haar ooit zag. Ongelofelijk dat vrijwel één jaar na de feiten er toch een ontmoeting plaatsvond. Juist toen ... En zonder enige voorkennis.

Dit zijn Goddelijke Signalen die je aanwijzen dat de weg die je bewandeld de correcte is. Het zijn aanmoedigingen en het klokvaste bewijs dat ertussen mensenoortjes meer zit dan alleen hersenen en verstand. De wereld van liefde is een zee vol rijkdom. Het is aan ons om in deze plas te willen zwemmen.

Het is de enige plaats waar rust, stilte en onvoorwaardelijke vriendschap huist. Een plek waar angst, twijfel, onzekerheid, afgunst, nijd of jaloezie geen vat op heeft. Luister en wees geduldig, heb vertrouwen in jezelf en laat je hart spreken op die momenten als je ziel hierom vraagt. Het zijn de mooiste zaadjes die de liefste en grootste bloemen teweegbrengen. Deze signalen maken van je leven een boeiende gebeurtenis, een verrijking en een zegening naar de toekomst toe. Het levende bewijs van Goddelijk leven in ieder van ons.

Kijk, geniet en hou ervan

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑