Stats: 385.988
Karma, een zegen of een gevecht?
Geplaatst: 19-03-1998
Aangepast: 21-02-2019

Zeer veel mensen begrijpen niet waarom er zo'n verschillen bestaan in de kwaliteit van het leven. Waarom lopen er hier mensen rond die schijnbaar probleemloos en succesvol het leven trotseren? Waarom leven er mensen in diepe armoede, of worden kinderen gefolterd, verkracht of vermoord? Bestaat er dan eigenlijk nog wel eerlijkheid op aarde? En waarom grijpt die "God" dan nooit in ...? Het geloof staat al eeuwenlang ter discussie ...

Onze ziel streeft op aarde naar een meerwaarde. Je kan het een beetje vergelijken met een school, waarin je de regels en de lessen krijgt over de Goddelijke wetten. In de occulte wereld spreekt men over Karma. Karma leidt je werkelijk door het leven en heeft tot enige functie jouw lessen te leren die je vroeger nooit ervaarde. Verheug op je karma!!

Wees God dankbaar voor je karma want dit geeft jou de gelegenheid om dingen te leren die je zullen leiden naar het grote Witte Licht van liefde. Wees geduldig, kalm en doorzichtig zodat je alles ten volle ervaart, want zolang je de les niet hebt begrepen zal het karma blijven terugkeren totdat je hieruit de juiste conclusies hebt getrokken.

Het leven zit hierdoor vol hindernissen. Als je deze zin van het leven begrijpt, zul je beseffen en ervaren dat alles wat op jouw weg komt, moet aanvaarden in diepe dankbaarheid want deze kennis die je hieruit leert, zal je doen stijgen naar de echte waarheid, het werkelijke leven. Je zal leren dat het leven verschrikkelijk boeiend wordt en dat "moeilijkheden" relatieve begrippen zijn.

Kennis van je karma geeft je de zekerheid dat je eerdere gebeurtenissen kunt ontleden, en waarin je nu de waarde en de werkelijke reden waarom het gebeurde kunt vatten... Zwart heeft pas zijn waarde als wit bestaat ...

Mensen blijven hun miserie achtervolgen, willen hun verlies of tegenslag niet loslaten, en creëren daarom een nieuwe wereld zonder liefde, maar één van vraagtekens, onmacht, verdriet en onrealiseerbaar verlangen ... Anderen spiegelen zich uitsluitend op het verleden, op hun jeugd of vroegere levens, zonder zich echt bewust te zijn dat het karma zich uitsluitend manifesteerd in het heden.

In die wereld zal je nooit een oplossing vinden van je innerlijke dorst naar die mooie liefde, naar dat heerlijke rustgevende, onvoorwaardelijke, warme liefdevolle gevoel. Loop doorheen het leven met een eigen zelfbewustzijn, rustig, doortastend en met de zekerheid dat karma je leidt naar het uiteindelijke licht. Vertrouw op die liefde, op die goeie God en aanvaard hetgeen je overkomt.

Wees steeds dankbaar al zijn deze woorden op sommige momenten olie op het vuur. In de eenvoud, in de meditatie, in de stilte en het heden, in dankbaarheid en diep vertrouwen zul je de echte waarheid en de onvoorstelbare kracht van jezelf en jouw liefde voelen branden als eeuwig vuur.

Het "lot van de mens" is dus karma, een ware zegening voor het leven, tenminste in de wereld van onze geest, onze uiteindelijke thuisbasis.

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑