Stats: 385.978
Mediteren in je geest is voedsel voor een ander
Geplaatst: 20-04-1998
Aangepast: 21-02-2019

Je ziet ze niet zo vaak in Vlaanderen, de spirituele bijeenkomsten. In Nederland daarentegen merk je duidelijk op dat het paranormale circuit in alle hevigheid toeneemt. Dit beleid wordt blijkbaar vlotter aanvaard dan in België. Bordjes naast een deurbel met de vermelding "paranormaal genezer" wordt in ons land bewust achterwegen gehouden in tegenstelling met Holland.

Aangezien ikzelf eveneens in deze alternatieve wereld werkzaam ben, heb ik me de moeite eens getroost een spirituele namiddag te gaan beluisteren. Of dit soort bijeenkomsten werkelijk de mensheid vooruit helpt, laat ik in het midden, maar de idee achter dit alles mag gerust gezien en ervaren worden. In dit jachtig westers bestaan is er wel degelijk nood aan meditatie. Een begrip dat in andere culturen als vanzelfsprekend geldt, betekent voor ons Westerlingen bijna een ongrijpbare wereld. Nochtans zit in een pure meditatie de werkelijke kracht van het leven verborgen.

Zet je bijvoorbeeld op een stoel, maak het rustig in jezelf, met op de achtergrond een zacht muziekje, en probeer diep in je ziel te kijken. Want mensen kijken teveel en oordeelkundig naar anderen, en vertikken het dikwijls naar hun eigen voordeur te kijken. Het kan boeiender zijn eerst voor je eigen deur te keren, dan wel uw visie naar derden te flikkeren ...

Mits een beetje goeie wil en de juiste ademhaling zul je merken dat je inderdaad via uw verbeelding naar een andere wereld kan reizen. Het is uw wil die je ertoe in staat moet brengen even verder te leven in die andere wereld van de geest. Je zal ervaren dat die wereld echt bestaat! Zoek altijd de dingen die mooi en liefdevol zijn en er zal je nooit iets gebeuren.

Uw leven zal in grote mate verruimen. Houdt steeds het Lagere, dit is je verstand, buiten het mediteren, want dit is je grootste vijand die jou kan verhinderen in die prachtige wereld te vertoeven. Meditatie brengt kennis want het bevrijdt jouw ziel van fysische lichamen. In deze zuivere stilte ontdek je via uw verbeeldingskracht nieuwe vormen van liefde. Het besef groeit dagelijks dat in onze gedachtewereld de basis ligt naar het werkelijk "tot leven roepen" van wat uw verbeelding in deze spirituele wereld creëerde.

Problemen die huizenhoog leken, brokkelen af tot steengruis. Uw ogen kijken vanuit een ander standpunt naar de mensen toe, en weigeren verder mensen te veroordelen of te beoordelen. Stilaan begrijp je dat meditatie een levenselixer is dat vanuit je hart naar deze aarde stroomt. Jouw innerlijke stem van zuivere liefde kan enkel worden geopend als je u niet laat leiden door onze aardse wedloop, maar jezelf de tijd, de moeite en het geduld toont om die prachtige Goddelijke poort in jezelf te openen.

Zoals een bloem zich langzaam door het zonnelicht opent, zo kan jouw hart beginnen stralen van intense liefde. Zoek niet achter woorden of stemmen want in de spirituele wereld leven enkel gevoelens. Als je rustig en stil luistert zal je heel snel ervaren dat deze gevoelens een nieuwe wereld vormen, die voor ons mensen zeer klaar, zuiver en helder te vertalen zijn. Als je uw Lagere niet de kans gunt zich hiermee te bemoeien opent zich een heel ander leven. Hoe meer je liefhebt, hoe helderder en sterker het Licht in jou zal branden.

Het is perfect vergelijkbaar met een harddrug. Gebruik het enkele keren, en je bent verkocht. Telkens weer zoek je verder in dit mooie landschap van liefde. Je probeert jezelf te plaatsen naast de Liefdevolle God diep in je hart. De stilte krijgt nog meer energie en de warmte brandt almaar heviger in je borst. Deze rijkdom is onbetaalbaar. Voor heel veel mensen is het moeilijk vatbaar dat deze wereld dikwijls maar bereikbaar is na een pijnlijk proces op aarde. Een scheiding, de dood van een familielid, een kind dat sterft, onbereikbare liefde ...

Het zijn allemaal elementen die je (moet) doormaken. De ziel heeft geen andere mogelijkheid om mensen anders hiertoe aan te zetten. Het karma zal zich blijven manifesteren totdat de groei volledig is. Deze geestelijke ontwikkeling zal jezelf vrijer en gelukkiger maken, omdat taboes, negatieve invloeden als zelfzucht, uitvliegende emoties, oordeelkundig spreken, haat en agressie in de mooie wereld van de liefde niet wordt geprikkeld tot een werkelijke daad. Die liefde ontbreekt niemand onder ons.

Iedereen heeft de vrijheid om zich te verenigen in zijn eigen IK, samen met de oerkracht van Liefde (of God) te nestelen. Mijn persoonlijke ervaringen, deels in Friesland gevestigd, brengen me dagelijks verder in die schitterende wereld diep in mezelf en bij de Vader.

Het zijn woorden die uit mijn voegen van mijn hart springen, blijkbaar maar met één doelstelling. Het is voedsel voor mijn medemens omdat het hoop, toekomst en liefde uitstraalt. Vandaar de titel ...

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑