Stats: 385.976
Na het lijden ervaar je de vreugde van het scheiden
Geplaatst: 24-03-2011
Aangepast: 21-02-2019

Scheiden gaat meestal gepaard met pijn dat is algemeen bekend. Maar het kan je ook heel veel opleveren.

Mijn leven was één grote illusie

Ik was vijf weken zwanger toen ik het niet meer op kon brengen om te werken. Dagelijks kotsmisselijk en een ongelovelijke pijn in mijn bekken. Volledig in de beperking zat ik hele dagen thuis. Plotseling werd ik geconfronteerd met post die ik op dat moment liever niet zou hebben gelezen. Problemen met de woningbouw omdat de huur niet was betaald. Dit keer niet van hun direct maar inmiddels van een deurwaarder. Beetje vreemd had ik dan wat gemist? Hey zie ik dat nou goed, hij gaat naar de wc en komt terug met drank waar haalt hij dat nou vandaan? En ga zo nog maar even door.

Er klopt iets niet

Er klopt hier iets niet maar ik kan mijn vinger er nog niet op leggen. Wat heb ik nog meer gemist? Ik probeer mijn vragen te stellen maar op een of nadere manier klonken de antwoorden logisch genoeg dat ik er niks mee kon. Toch bleef die onrust, dat gevoel van er klopt iets niet. De irritaties liepen op want hij zat niet te wachten op mijn vragen. En het werd steeds minder gezellig in huis. Ik werd steeds alerter, mijn intuïtie werd steeds sterker. Ik kreeg een neus voor de drankgeur uit zijn mond en mijn intuïtie heeft me verteld waar ik het kon vinden. Bij het reservewiel in de auto, onder het autostoeltje van mijn zoon, tussen de dekens die onderin de klerenkast lagen. Echt je kan het zo gek niet bedenken of er lag wel wat. Eenmaal een diepe graai onder mijn waterbed matras vond ik allemaal rekeningen, brieven naar andere vrouwen en andere troep die je echt niet wil lezen.

De grond werd onder mijn voeten weggeslagen

Nadat hij zelfs door mij met geld in zijn hand naar de deurwaarder is gestuurd om te betalen kon hij het nog niet opbrengen om dat ook te doen. Tja en dan staat ineens diezelfde deurwaarder bij mij voor de deur. Mijn God het was alsof de grond onder mijn voeten weggeslagen was. Na een goed gesprek met haar (mijn reddende engel) heeft ze er voor gezorgd dat we op nieuw een betalingsregeling hebben gekregen en ik dus in de woning kon blijven, maar voor hem was er echt geen plek meer in dat huis.

En vette burn- out, maar zo trots op mezelf

Kortom ik heb de stap ondernomen om hem eruit te zetten en mijn leven alleen verder op te pakken. Vol met woede, zwaar gekwetst, lichamelijk, geestelijk en mentaal volledig afgebroken. Maar met de zorg voor twee geweldige kinderen absoluut de moeite waard om door te gaan. Een vette burn-out en toch zo trots op mezelf.

Ik voelde me een puber

Ik voelde me even weer die puber die de wereld nog moet ontdekken alleen nu met een zware rugzak op vol met ervaringen die ik liever zou vergeten. Maar zo werkt het niet natuurlijk ik neem de ervaringen mee en van hieruit zal ik opnieuw het leven moeten ontdekken, en als ik slim ben doe ik het iets anders dan de vorige keer.

Ik heb bewust moeten kijken

Dus om het anders te kunnen doen heb ik bewust naar mijn ervaringen moeten kijken, onderzoeken wat mijn patronen zijn die ik in het leven heb opgebouwd. Mijn kwaliteiten die daaronder verborgen lagen heb ik moeten bevrijden om ze in te kunnen zetten op mijn pad verder in het leven.

Negen jaar verder

Negen jaar verder, ik woon nog steeds alleen met mijn kinderen, heb al twee jaar mijn eigen bedrijf, en ik ben hopeloos verliefd. Ik ben gaan beseffen dat ik het allemaal mee heb moeten maken om de stap bij me zelf naar binnen te kunnen maken. Ik heb ontdekt wie ik ben en dat is het grootste geschenk wat je maar kan bedenken. Het leven begint na je veertigste wil men wel eens zeggen. Ik kan dat op nu ik 42 ben alleen maar beamen. De start van mijn bedrijf op mijn veertigste heeft de zon weer in mijn leven doen schijnen. En elke dag wordt hij krachtiger.

Bedankt

Tegen mijn ex-man kan ik alleen maar zeggen bedankt voor alles wat we samen hebben meegemaakt. Ik vond het echt niet leuk maar het heeft me hier gebracht en daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑