Stats: 385.981
Stemmen horen, gestoord of bezeten
Geplaatst: 03-10-2011
Aangepast: 21-02-2019

Wat zijn de stemmen die we horen?
Hoe en wat kunnen we zelf ondernemen hierin?

Stemmen horen … Wat Nu …

Steeds vaker worden we geconfronteerd met mensen in onze omgeving die stemmen horen, maar ook kunnen we zelf ineens bewust worden van de stemmen in onszelf. Vaak gaat dit gepaard met angst, zeker omdat in 97% van de stemmen deze als gedachtes bij ons binnenkomen. In enkele zeldzame gevallen zijn deze stemmen ook echt als een fysieke stem aanwezig. Maar wat zijn die stemmen NU.

Is het een geestenziekte zoals in de psychiatrie gedacht wordt, met allerlei mooie namen als schizofrenie, borderline, wanen of MPS/Dis, is het helder -horen, helder ziend en heldervoelend. Zoals men in het alternatieve circuit aangeeft. Welke naam men het ook geeft, de antwoorden kunnen alleen in jezelf gevonden worden.

Zo gauw we ons bewust worden van de stemmen, proberen we ze zoveel mogelijk te negeren, zeker als de stemmen negatief zijn, we opdrachten van ze krijgen of ons dingen laten doen die we helemaal niet willen. De angsten worden steeds sterker, en verlammen ons steeds verder totdat we op een punt aankomen in ons leven dat we zo vast zitten in onszelf dat we een beslissing moeten nemen, Men gaat de strijd aan met de stemmen, en in enkele gevallen eindigt het in een zelfmoord.

Eenmaal de strijd aangegaan, begint er langzaamaan ook de acceptatie te groeien, we worden meer nieuwsgierig naar wat de stemmen ons echt te vertellen hebben, waar ze vandaan komen, hoe ze zijn ontstaan. De nieuwsgierigheid gaat het winnen van de angsten. Er breekt een tijd aan die ook veel verwarring met zich meebrengt. Wat we ons vaak niet herinneren is dat we als kind zijnde al "onzichtbare" vriendjes hadden.

Dat we hele gesprekken hielden met onze knuffels, poppen. Hoe verder men gaat in het onderzoek zullen ook de stemmen een bepaalde vorm aan kunnen gaan nemen. Zo kan men ze namen geven, ze zien als een dier, of als iemand uit de omgeving die men vertrouwt, of juist die emoties uit het verleden oproept die je al zo lang hebt onderdrukt.

Hierbij komen ook de herinneringen terug uit het verleden, niet alleen uit dit leven, maar ook uit andere, vorige levens. Niet alleen helpen de stemmen ons het verleden te verwerken, maar ook worden we steeds meer bewust van wie en wat we werkelijk zijn. In ons leven op aarde zijn we zo vertrouwd geraakt met de fysieke kant van het leven, dat we vaak vergeten zijn dat er ook nog andere dingen bestaan.

We zien ons zelf vaak alleen als ons lichaam, en onze gevoelens en emoties. Emoties die we indelen in positief of negatief, we handelen hieruit, niet bewust wat of waar de emoties en gedachtes vandaan komen. Niet bewust van de vele anderen aspecten die er in ons zijn. Niet bewust van de aspecten die we bij anderen waarnemen, en die we als een deel van onszelf gaan beschouwen.

Er is geen vaste manier om met deze stemmen te werken, een ieder zal voor zichzelf een manier moeten vinden waar hij of zij zich het prettigst bij voelt, om bewust te gaan worden wat ze je te vertellen hebben. Probeer de reis die je gaat maken met de stemmen te zien als een groot avontuur, een avontuur waarin je soms door diepe dalen gaat, maar die ook hoge toppen laat zien. Een reis die je onderneemt om je eindelijk eens uit je verwarring te halen, en je brengt naar dat wat je werkelijk bent.

Plaats een reactie op deze pagina

Lees even wat je wel/niet bij een reactie kunt plaatsen.


Optie: Je reageert op Nummer 

Je naam (of alias)
  Verplicht

Je e-mailadres (alleen voor admin)
  Verplicht

Optie:
Je website link die geplaatst mag worden

Te plaatsen reactie

↑ Naar Top ↑